GALLERY SUITE NONELL

Fotografia de Francesc Serra


icono cat 2

«Suite Nonell» és una sèrie de pintures basades en l’obra del pintor català Isidre Nonell (Barcelona 1872-1911), a la que hi treballo des de fa diversos anys.
A partir d’una fotografia del seu contemporani Francesc Serra, que mostra al pintor al costat de dues de les gitanes que li varen fer de models habituals, plantejo una reflexió entre la mirada de l’espectador i la mirada interior de l’artista, al mateix temps que experimento amb diferents tècniques, «apropant» Nonell a pintors com Goya i Bacon.


«Suite Nonell» is a series of paintings based on the work of the Catalan painter Isidre Nonell (Barcelona 1872-1911), in which I have been working for several years.
From a photograph of his contemporary Francesc Serra, who shows the painter with two of the gypsies that were his usual models, I pose a reflection between the viewer’s gaze and the artist’s inner gaze, while experimenting with different techniques , bringing» Nonell to painters like Goya and Bacon.


“Suite Nonell” es una serie de pinturas basadas en la obra del pintor catalán Isidre Nonell(Barcelona 1872-1911), en la que trabajo desde hace varios años.
A partir de una fotografía de su contemporáneo Francesc Serra, que muestra al pintor junto a dos de las gitanas que fueron sus modelos habitales, planteo una reflexión entre la mirada del espectador y la mirada interior del artista, a la par que experimento con distintas técnicas, “acercando” Nonell a pintores como Goya y Bacon.


 

EXPOSICIÓN «SUITE NONELL». Barcelona 2013

 

Link a article Enric Juliana publicat a La Vanguardia.

Article d’ENRIC JULINA a la VANGUARDIA


 

Entrevista a CATALUNYA PLURAL amb motiu de l’edició i exposició d’una carpeta amb 4 lámines impreses en alta definició, sobre les GITANES de Isidre Nonell

Gitanas, Serie A, Variación 1

«GITANES (Gypsy)» 2013. Variation 1
Oil and acrylic on canvas. 130 x 97 cms.

«GITANES (Gypsy)» 2013. Variation 2
Oil and acrylic on canvas. 130 x 97 cms.

«GITANES (Gypsy)». Variation 3. Oil on canvas. 130 x 97 cms.

«GITANES (Gypsy)». Variation 4. Oil on canvas. 130 x 97 cms.

«GITANES (Gypsy)» 2014. Acrylic and oil on paper. 100 x 70

«GITANES (Gypsy)» 2014 Acrylic and oil on paper. 100 x 70

«GITANES (Gypsy). THE PAINTER AND THE MODEL» 2014 Acrylic and oil on paper. 100 x 70

 
 
 
 
 
 

————————————————- return to GALLERY