BLOG

El proper mes d’abril, si el Coronavid no ho impedeix, s’inaugurarà l’exposició sobre «GUILLÉN ESCENÒGRAF, DIBUIXANT SATÍRIC I PINTOR» comisariada per Pilar Parcerisas, a partir dels materials donats per l’artista a la BIBLIOTECA NACIONAL DE CATALUNYA, i d’altres col·leccions.


DONACIÓ DEL FONS D’ORIGINALS D’ESCENOGRAFIA I DIBUIXOS DE PREMSA DE GUILLÉN.


 

El 8 de juny de 2017 es va formalizar la donació de Joan J. Guillén a La Biblioteca Nacional de Catalunya de més de 1.400 documents gràfics, formats per 37 blocs documentals d’escenografies i espectacles de carrer (El Llibre de les bèsties, L’Espantu, La flauta màgica, Visca Picasso!, la Cenerentola, etc.), a més de 349 dibuixos i esbossos per a la premsa, i 134 esbossos per a caricatures i dibuixos per al programa d’animació Microclip emès a TV3 i a TVE a Catalunya.
Una vegada processat i descrit el conjunt, la Biblioteca de Catalunya organitzarà una exposició que reculli totes les facetes de la seva activitat artística.

 

Fons GUILLEN a la BNC

GUILLÉN amb el Conseller de Cultura SANTI VILA i la Directora de la Biblioteca Nacional EUGÈNIA SERRA.

 ….. GUILLÉN, PREMI NACIONAL DE CULTURA 2016…..

THE COUNCIL NATIONAL of CULTURE and the ARTS of CATALONIA (CoNCA) has awarded JOAN GUILLEN the NATIONAL PRIZE OF CULTURE 2016.

 

GUILLÉN, amb la resta de premiats i els membres del CONCA

Els animals d’EL LLIBRE DE LES BÈSTIES acompanyen GUILLÉN en el moment de rebre el premi. 

 


 

 

Biblioteca Nacional de España

En 2014 se formalizó entre Joan J. Guillén y la BIBLIOTECA NACIONAL DE ESPAÑA la donación a ésta institución del fondo de gran parte de los originales de los dibujos satíricos publicados por Guillén en la prensa y la televisión desde 1991. Bajo la autoridad (Guillén 1947-) la BNE ha colgado 1793 registros bibliográficos en el catálogo automático. En la actualidad la BNE está determinando el número de dibujos que podrán ser visualizados directamente en su web.

 

Vídeo del acto de donación del Archivo Guillén a la BNE.

 

 

Biblioteca Nacional de España

El clik sobre el icono de la BNE permite ver el contenido de la donación. 

 

El CONSELL NACIONAL de la CULTURA i les ARTS felicitat el Nadal 2016 amb un original de GUILLEN.